Sogn Studentby
Av StudentTorget.no ( Sist oppdatert: 31.05.07 17:28 )

Guide til studentboligene i Oslo

Sogn studentby

Facts

Antall boliger: 1288 totalt hvorav 1255 hybler / 1-roms og 33 er 2-roms / 3-roms leiligheter.

 

Eier / drives av: Studentsamskipnaden i Oslo (SiO)

 

BELIGGENHET

Til Blindern Campus: 3,5 km

 

Til jussen på Karl Johan og Nationaltheatret: 6,1 km

 

Til Chateau Neuf: 3,6 km

Hjem-fra-byen-pris med taxi (fra sentrum): Ca. 130 kr.

 

(basert på Gule siders kjørerute)

På hjemme-hos-besøk på Sogn
Dilek og hybelen hennesVi besøkte Dilek på Sogn Studentby

Les vårt intervju med en student
som bor i Sogn Studentby!

Kommentar til beliggenhet

 

Det er gode kollektivtrafikkforbindelser til og fra Sogn Studentby. Mellom 5 og 10 minutters gange unna studentbyen ligger Ullevål Stadion T-banestasjon. T-banen går to ganger i kvarteret, og ellers kan du ta buss 25 til Majorstua. Du kan også ta trikk fra Colletts plass hvor trikken går hvert femte minutt, men da er det omtrent 15 minutter å gå fra Sogn.

Det tar ca. 20 minutter å spasere til Blindern Campus og et kvarter til studentenes treningsanlegg, Domus Athletica.

Dersom du en sen kveld på byen skal hjem og ta taxi, vil dette koste deg rundt 130 kroner. Om været tillater det lommeboka ikke gjør, vil gåturen fra sentrum (Nationaltheateret) ta en drøy halvtime.

 

 

Fasiliteter

 

Trening:

Trimrom (tredemølle, stepmaskin, vekter og boksesekk) + badstu.

 

Fellesrom/festlokaler:

Sogn Studentby har en egen bar, Amatøren som har storskjerm, biljard, quizkvelder hver uke, billig øl og mye mer. I baren står det skrevet som sant er "In vino est veritas". Les egent artikkel om Amatøren på Sogn Studentby HER.  

 

Nærmeste matbutikk:

REMA 1000 har etablert seg midt i studentbyen, like utenfor Amatøren. I tillegg tar det fem til ti minutter å spasere til Ullevål Stadion hvor det finnes alle mulige slags butikker som Vinmonopolet, Postkontor og liknende, samt en svær ICA butikk.

 

Annet:

Det er kort vei til Sognsvann og marka for de som liker å ta en joggetur, bade, spille beachvolley, eller gå på ski om vinteren.

 

 

Totalvurdering

 

Sogn er en klassiker og de fleste som studerer eller har studert i Oslo kjenner flere som har bodd på Sogn studentby. Fordelen med Sogn er at vi har Amatøren hvor man lett får nye bekjentskaper og så er det relativt kort vei til det meste. T-banen går ofte og det koster ikke så alt for mye å ta en drosje hjem etter en natt på byen. Fasiliteter som egen studentbar, treningsrom med badstu og butikk midt i studentbyen er også med på å gjøre Sogn til en attraktiv studentbolig.

 

 

Bilder

    Tips en vennTips   Utskriftsvennlig versjon av denne artikkelenUtskrift   Last ned som PDFPDF 


Relaterte saker

Sogn eller sentrum?

Hvor er det best å bo som student i Oslo?
Les hele saken | Studentboligene

Studentboliger i Oslo

Å bo på en studenthybel tilknyttet ditt studiested er ofte langt billigere enn å leie seg inn på det private markedet. Her finner du en oversikt over de ulike studentboligene i Oslo.

I Oslo og Akershus er det Studentsamskipnaden (SiO) som har ansvaret for studenthyblene. Samskipnaden ble grunnlagt allerede i 1938, og har siden da jobbet med å tilpasse boløsninger for studenter til en rimelig penge.

SiO kan også ordne barnehageplass til de av studentene med barn, i tillegg har de leiligheter for par og småbarnsfamilier. Prisene på studentboligene starter på 2132 kroner i måneden, for et 12 kvadratmeter stort soverom, med felles bad og kjøkken. Prisen øker i takt med hvorvidt du skal bo alene, hvor stor hybel du ønsker og beliggenhet.

Samskipnaden har 8000 boliger å tilby til studenter som skal studere i Oslo og omegn. For å kunne benytte deg av boløsningene til SiO må du være tilknyttet en av de 23 utdanningsinstitusjonene i området og ha betalt semesteravgiften.

Leier du deg inn på det private markedet kan du fort ende opp med å betale 8000 – 9000 kroner i måneden for en ett-roms. Derfor lønner det seg å finne et kollektiv, og på Finn.no er det stadig folk på utkikk etter nye romkamerater. Inne på hybel.no, kan du se hva gjennomsnittlig leiepris ligger på i det private markedet.

Her er en liste over alle studenthusene som finnes i Oslo og Akershus:

 • Bjerke studentby

  På Bjerke kan de tilby 175 møblerte og 46 umøblerte studenthybler. Bjerke ligger opp i høyden av Oslo, og her er det kort avstand til Østmarka og andre turområder. Bjerke er perfekt om du ikke vil bo i sentrum av byen med trafikk og uteliv, og det tar deg bare et kvarter med buss for å komme deg til hjertet av Oslo. Alle boenhetene har tilgang til internett, og i nærheten finner du matbutikker, handlesenter, restauranter og bibliotek. Priser starter på 5722,-.

 • Bjølsen Studentby

  Bjølsen ligger midt i et av Oslos mest populære områder - nord for Grünerløkka og et steinkast fra Sagene og Torshov. På Bjølsen studentby bor studentene i grønne og unike omgivelser med sildrende vann like utenfor inngangsdøra. Utenomhusarealene er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta og studentbyen ble kåret til Årets bygg i 2003. Bjølsen Studentby består av: 170 møblerte hybler, 253 umøblerte hybler, 241 møblerte 1-roms leiligheter, 379 umøblerte 1-roms leiligheter, 8 umøblerte 2-roms leiligheter og 11 umøblerte 1- og 3-roms leiligheter tilrettelagt for rullestolbrukere. Priser starter på 4825,-.

 • Carl Berner Studenthus

  Studenthuset ligger sentralt på Carl Berner, som er et viktig knutepunkt i Oslo. Her kan du velge i 189 møblerte og umøblerte hybler, og 1. og 2-roms leiligheter med og uten hems beregnet på par og familier. Hvert felleskjøkken har egen balkong, de fleste med flott utstikt over byen. Fellesvaskeri og boder er tilgjengelig nede i underetasjen, og studenthuset fikk et nybygg senest i 2013. Studenthuset på Carl Bernet ligger rett ved flere ulike kommunikasjonstilbud, i tillegg er det flust av matbutikker, restauranter, kafeer og puber i nærheten. Priser starter på 6700,-.

 • Grünerløkka studenthus (siloen)

  Dette studenthuset holder til i den gamle kornsiloen ved Akerselva og er i dag SiO sitt flaggskip. Det ble bygget om til studentboliger i 2001 og kan tilby 20 møblerte hybler. Det har også 166 møblerte 1-roms leiligheter, og 39 møblerte 2-roms leiligheter. Fordi boenhetene er runde, kommer de ferdig innredet med spesialdesignede møbler. De fleste leilighetene har også eget bad og kjøkken, perfekt til de som ønsker litt privatliv.

  Siloen ligger midt i smørøyet av Grünerløkka og i kort gåavstand fra hippe barer, kafeer og spisesteder. Trikk og buss er i kort avstand og tar deg med til hele byen. Priser starter på 4132,-.

 • Enerhaugen studenthus

  Dette studenthuset ligger i området Grønland/Tøyen og er forbeholdt barnefamilier. Enerhaugen har 64 møblerte 2-roms leiligheter og 32 umøblerte 3-roms leiligheter- Leilighetene har opplegg for vaskemaskin og studenthuset har rom til både sykler og barnevogner. T-banen tar deg til sentrum av byen på bare noen minutter, og det er kort avstand til Tøyenbadet, Tøyensenteret og Grünerløkka. Priser starter på 6471,-.

 • Iladalen studenthus

  Iladalen sitt studenthus ble totaloppusset og stod ferdig i 2006. Her kan du velge mellom 169 umøblerte 1-roms og 2-roms leiligheter fra 16 til 38kvm. Alle boenhetene kommer med eget bad og kjøkken, hvor de fleste har balkong. Iladalen ligger i et grønt og naturskjønt område mellom St.Hanshaugen og Grünerløkka, med kort avstand til kommunikasjonsmuligheter. Området kan også by på en rekke matbutikker, kafeer og restauranter. Priser starter på 4429,-.

 • Studenterhuset Schultz' gate

  Dette er et av de eldste studenthusene i landet, og ligger på idylliske Majorstuen. Herfra er det kort avstand til universitetet, Veterinærhøgskolen og Musikkhøgskolen. I tillegg er det buss, trikk og T-bane rett i nærheten. Bor du på dette studenthuset, vil du oppleve en litt mer særpreget og sosial boform enn hos de andre studenthusene i byen. Her bor 69 studenter i dobbelt- eller enkeltrom og deler på de tre kjøkkenene og åtte badene som finnes i bygget. Studenthuset har et godt utvalg sosiale fellesrom med blant annet biljardrom, trimrom og egen lesesal. Ønsker du å bo her, skjer opptak i samarbeid med husets egne beboere. Priser starter på 1661,-.

 • Pilestredet Park studenthus

  Er du glad i miljø, er dette studenthuset for deg! Pilestredet Park studenthus ble bygget i 2006 og følger strenge miljøkrav til studentene som bor der, gjennom kildesortering og fornuftig energiforbruk. Studenthuset har 32 umøblerte hybler, 54 umøblerte 1-roms og 43 umøblerte 2- roms leiligheter. Bor du her har du kort avstand til alt du trenger. Fem minutter gåavstand til Karl Johan, fine omgivelser i Slottsparken og trikken rett over gaten som tar deg opp til Blindern. Alle hybler/leiligheter kommer med vaskemaskin og bygningen har felles takterasse, heis og parkering i kjelleren. Priser starter på 4948,-.

 • Nydalen Studenthus

  I April i år åpnet dørene til 80 nyoppussede hybler i Nydalen. Alle hyblene kommer fullt møblert med egen vask på rommet og balkong hvor de fleste har utsikt over Oslofjorden. Bor du i Nydalen er du i kort avstand til Handelshøyskolen BI og offentlig kommunikasjon til resten av byen.

 • Fjellbirkeland studentby

  Fjellbirkeland ligger i nærheten av Kringsjå og kan tilby 173 delvis møblerte hybler og 149 møblerte. Studentbyen ligger nord i Oslo og har Nordmarka og Sognsvann som nærmeste naboer - perfekt for tur- og skiglade studenter. Her oppe bor det mange studenter, med kort avstand til Kringsjå studentby og Norges Idrettshøyskole. Tar du T-banen er det ikke lange turen ned til sentrum. Priser starter på 2471,-.

 • Pilestredet studenthus

  Totalrenovert i 2012 og tilbyr i dag over 120 hybler, 1-roms og 2-roms leiligheter. Her har alle leiligheter internett inkludert i husleien og hvitevarer på kjøkkenet. Felleskjøkken er dessuten utstyrt med oppvaskmaskin. Er du en av de heldige som får leilighet i syvende etasje får du også tilgang til egen takterrasse. Priser starter på 4343,-.

 • Kansleren studenthus

  Her tilbys det 96 møblerte hybler i kort gang- og sykkelavstand fra resten av Oslo. Kansleren studenthus ligger rett ved Botanisk hage og Munch museet, og i kort avstand fra de eksotiske butikkene på Grønland. Priser starter på 2794,-.

 • Sofienberg studenthus

  På Sofienberg ligger et flott studenthus med 91 hybler og 22 familieleiligheter. Bygget sto ferdig i 1993 og ligger i kort gå- eller sykkelavstand fra kafeer og butikker på Grünerløkka. Studenthuset ligger vendt inn mot en stor og fin bakgård med sandkasser til barn og benker og fasiliteter til beboerne. På alle felleskjøkken er det utgang til en romslig veranda, fellesvaskeri i første etasje og rom for sykler. Priser starter på 3617,-.

 • Sogn studentby

  Denne studentbyen har hele 1271 boenheter fordelt på hybler og 1-, 2-, og 3-roms leiligheter. På aktivitetshuset Amatøren, kan du spille musikk, biljard eller ta deg en kopp kaffe. Studentbyen har flere vaskerier, butikker og lesesaler med trådløst internett. Like ved ligger også familieboligene i Sognsveien 102, der det finnes 80 stykker 2- og 3-roms leiligheter for studenter med barn. Sogn studentby ligger like ved Ullevål Stadion, i grønne og rolige omgivelser. Denne studentbyen er perfekt for de med barn, da den har flere barnehager og ligger tett inntil Sognsvann og Nordmarka. Ønsker du deg nærmere sentrum, er det bare en kort tur med T-banen. Priser starter på 1936,-.

 • Stensberggata studenthus

  Rett over gaten fra Pilestredet Park ligger Stensberggata studenthus. Bygget ble oppusset i 2013 og huser mange hybler som kan leies. Bad og kjøkken deles normalt med 5 – 7 andre. Internett-tilgang og vaskeri i kjelleren med internett-booking. Herfra tar det bare et par minutters gange til du er i midten av sentrum, eller i umiddelbar nærhet til Høgskolen i Oslo. Trikk og buss er like utenfor døren og tar deg over store deler av byen. Området har mange butikker, restauranter og kafeer. Priser starter på 4600,-.

 • St. Hanshaugen studentby

  Studentbyen på St. Hanshaugen har bygg som går helt tilbake til 1962 og noen av de rimeligste boalternativene. Her finnes det 174 boenheter fordelt på hybler fra 13 til 16 kvm, og leiligheter som er tilpasset funksjonshemmede i 2. og 3. etasje. Studentbyen ligger sentralt til og i kort avstand fra Høgskolen i Oslo. Buss og trikk finnes i umiddelbar nærhet og det er kort avstand til kafeer, butikker og restauranter. På sommerstid er du bare en kort gåtur fra St. Hanshaugparken, som er et perfekt sted for å møte venner og grille. Priser starter på 2582,-.

 • Vestgrensa studentby

  Dette er studentbyen som ligger nærmest Blindern. Det tar deg kun et par minutter å gå til universitetsområdet og Ullevål Stadion ligger kun fem minutter unna. Her finnes det 397 boenheter, fordelt på hybler, 1- og 2-roms leiligheter. Bostandarden er høy og maks to personer deler bad og kjøkken. Flere av leilighetene har eget bad. Utenfor døren ligger SiO sitt eget treningssenter, Domus Athletica, med et stort treningstilbud og egen svømmehall. Butikker, posten, apotek og kafeer er i umiddelbar nærhet. Nordmarka og Sognsvann i kort avstand fra studentbyen. Priser starter på 3387,-.

 • Ullevål studentby

  Studentbyen på Ullevål ligger i rolige strøk like bak Ullevål Sykehus og passer perfekt både hvis du studerer på Blindern eller nede i byen. Studentbyen har 208 boenheter, fordelt på hybler, 1- og 2-roms leiligheter, både møblerte og umøblerte. Rett i nærheten ligger byens beste og billigste treningstilbud – Domus Athletica. Det er kort vei til Sognsvann og Nordmarka for de som er glad i friluftsliv, og det er både trikker og busser som tar deg til sentrum på kort tid. Det er en gjennomgående høy standard på boenhetene og maks to personer deler bad og kjøkken. Priser starter på 3086,-.

 • Tullinløkka studenthus

  Det går nesten ikke an og bo mer sentralt enn på Tullinløkka. Det tar kun fem minutters gange til Karl Johan, og du er i kort gåavstand fra handlegaten i Bogstadveien. Dette studenthuset har 103 boenheter fordelt på 1- og 2-roms leiligheter. Hver av leilighetene har eget bad og kjøkken, og du kan velge mellom umøblert eller møblert leilighet. Er du glad i grønt gress og frisk luft, er det kort avstand til Slottsparken. Prisene starter på 4693,-.

 • Åråsen studenthus

  Studenthuset ligger på Åråsen i Kjeller og med kort avstand fra Høgskolen i Akershus. Her finnes det 261 boenheter bestående av møblerte/ umøblerte leiligheter med eget kjøkken og bad, hybler, samt 2-roms leiligheter. Det finnes to store felles takterrasser, fellesvaskeri og oppbevaring for sykler. Noe parkeringsplasser tilgjengelig. Herfra er du kort vei fra Lillestrøm sentrum med kjøpesenter, butikker, kafeer og restauranter. Fra Lillestrøm stasjon tar det deg bare 15 minutter til sentrum i Oslo med tog. Priser starter på 2777,-.

 • Kongsvinger studenthus

  Dette studenthuset ligger 8 mil utenfor Oslo, men er beregnet for studentene ved Politihøgskolen som studerer i Kongsvinger. Bygget har 86 boenheter bestående av møblerte hybler, hvor 5 deler kjøkken/oppholdsrom og 2 bad. Du kan også velge mellom møblerte 1-roms leiligheter, eller umøblerte to- og tre-roms leiligheter med eget kjøkken og bad. Bygget har tilpassede boenheter for studenter med funksjonshemninger. Priser starter på 3611,-.

Sogn eller sentrum?

Hvor er det best å bo som student i Oslo?
Les hele saken | Studentboligene


 

Apple - EKSTRA
studentrabatt
 
Gode priser på
elektronikk
For studenter
En måned gratis
og studentrabatt
 
Få 100 kroner
i GAVEKORT
 
25 % rabatt for våre medlemmer
300 kr rabatt på alle reiser
20 % rabatt på alle varer
Fri innmelding + fast rabatt

Studentrabatter i hele Norge »

Spar penger på alt! Studentrabatt på tannlege, frisør, hudpleie, bilutleie, trening, teater, klær, skolebøker, aviser, underholdning, forsikring, kurs, utesteder, mat, museer, mobil, pc, mac...

 

.

Copyright © 1999 - 2014 StudentTorget.no - fra valg av utdanning til valg av første arbeidsgiver