Hvordan fant du ut at det var hit du ville dra?

Jeg bestemte meg for å søke Singapore fordi jeg syntes Asia er spennende og et meget relevant sted når det kommer til økonomistudie.

 

Utveksling i Singapore

Navn: Linn Helen Haga

Alder: 22

Studie: Business Studies

Studiested: Nanyang Technological University, Nanyang Business School

 

I tillegg har Singapore en perfekt lokalisering i forhold til reisemuligheter. Klimaet er høy fuktighet, med 30 grader året rundt, som gjør det attraktivt og behagelig for mange nordmenn.

Faren min har også jobbet her de siste sju årene, så jeg har godt kjennskap til landet og ønsket å komme tilbake som utvekslingsstudent.

 

 

Fortell litt om skolen, studentmiljøet, studiet og undervisningen?

Jeg går på Nanyang Business School, som er sett på som en veldig bra økonomiskole i Singapore.

Campus ligger i utkanten av byen. Mange studenter bor enten i halls eller i leiligheter som ligger nærme skolen.

Jeg bor i byen, så det kan ta alt fra 20 minutter til en time å komme seg til skolen, avhengig av trafikken.

Skolen er utrolig stor og består av mange forskjellige avdelinger. Det er også et stort utvalg av kantiner som serverer alt fra kinesisk til vestlig mat. I tillegg er det svømmebasseng, gym og tennisbaner som er disponibelt til alle studenter.

Skolesystemet er noe annet enn hva jeg er tidligere vant med.

Her vektlegges små seminargrupper istedenfor leksjoner, og gruppearbeid er en stor del av karakteren. Det kreves også mye mer arbeid i tillegg til at man må være veldig aktiv i timene. Aktivitet i timen utgjør også en del av endelig karakter.

Studentmiljøet er veldig bra. Skolen arrangerer masse sosiale eventer, bli kjent-fester også på tvers av andre skoler i Singapore.

ANSA Singapore er også veldig aktive med å arrangere karrieredag, Hong Kong-tur, chinese new year og andre festligheter for norske studenter i Singapore.

Det er mange internasjonale studenter på skolen, men mange er her kun ett semester.


 

Hvordan var søknadsprosessen?

Jeg søkte gjennom mitt universitet i Edinburgh, så jeg har derfor ikke noe kjennskap til hvordan søknadsprosessen foregår.

En viktig ting å vite er at utvekslingsstudenter blir nedprioritert når man søker fag, derfor kan det være vanskelig å få de fagene man har lyst på.

Det er også andre formaliteter og mye papirarbeid man må gjennom deto første ukene.

 

Hvordan er prisnivået der?

Prisnivået er ganske høyt i Singapore. Klær, uteliv og alkohol har cirka samme prisnivå som i Norge.

Det er derimot billig å spise ute og taxiprisene er desidert mye lavere. Det er masse "food courts" hvor du kan få en stor middag til 30 kroner.

Ellers koster det å leie. Prisnivået ved leilighetene rundt skolen, der mange nordmenn bor ligger på rundt 4500 til 5000 kroner i måneden.

Prisnivået i byen er veldig mye høyere. Studenter som bor i byen deler ofte rom med andre.

 

Hva gjør man på fritiden?

På fritiden kan man dra på Sentosa som er en "øy" 10 minutter fra sentrum. Her er det beach barer, syklemuligheter, akvarium, Universal Studios, Wave House og andre aktiviteter som mange drar til i helgene.

Det er også en del forskjellige områder i Singapore som Qlark Quay, Marina Bay Sands, Boat Quay, Arab Street, Chijmes som har nattklubber, kasinoer, teater og utallige barer.

Selv om Singapore er et lite land, så er det nok av muligheter til å variere hver helg. Og som sagt Singapore ligger sentralt og derfor er mulighetene for helgeturer til Malaysia, Thailand og Indonesia er store. Bintan er en ferieøy i Indonesia, som ligger kun en times fergetur fra Singapore.


 

Hva synes du er det beste med å studere der?

Det beste med å studere i Singapore er først og fremst klimaet. Du kan gå i shorts og t-skjorte året rundt.

Hvis du liker å reise så er Singapore en perfekt by å bo i. Det er lett å komme seg rundt i sørøst Asia. Tiger Airways og Air China selger billige billetter og nå skal Singapore Airlines også lansere en ny budget airline.

Utelivet er også variert og tilbyr noe for enhver smak.

Selv om skolen er intens og krever mye arbeid, så er det utrolig spennende å ha timer med internasjonale studenter og interessante lærere med annerledes erfaring. De har en annen lære måte enn oss og du får tettere oppfølging.

Eksamenen er strukturert slik at du må vise stor forståelse for faget. Mange eksamener er “open book” så det er derfor lite teori spørsmål.

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Singapore?

Det som har vært mest utfordrende er å jobbe i så mange forskjellige grupper. Jeg hadde store problemer med å jobbe med kun lokale studenter i første semesteret. De har en helt annen måte å løse oppgaver på og jobber veldig mye.

Lokale studenter er kjent for å være hardtarbeidene. Nordmenn gjør det veldig bra de også, men jobber mer individuelt enn i grupper.

Det var en tilvenningssak som tok litt lang tid, men til slutt ble resultatet veldig bra. Det er viktig å være tålmodig, men samtidig ikke gi slipp på sine meninger og arbeidsmetoder, min erfaring er at sammen blir resultatet bra, men ting tar tid.


  

Har du noen tips til andre som ønsker å studere i Singapore?

Mitt tips er at man må ha tålmodighet, for det er kultur forskjeller som dukker opp underveis. Det er viktig å vite hva man kommer til og gjøre litt research så man kan forberede seg så godt som mulig.

Et annet tips er å reise så mye som mulig og benytte seg maksimalt av de reise mulighetene som Singapore tilbyr.

I tillegg, nyt byen, det internasjonale miljøet og det fargerike nattelivet!