Hvordan kom du fram til at du ville dra til Italia og Pollenzo for å studere?

Det ble et enkelt valg etter en liten titt på yr.no.

 

Utveksling til Italia

Navn: Martin H. Inderhaug

Alder: 22

Studie: Bachelor i Gastronomi

Studiested: Universita degli studi Scienze Gastronomiche, Pollenzo, Italia

 

Hva er den største forskjellen på å studere i Italia og i Norge?

Noen ganger tenker jeg riktignok: takke meg til Norge.

Tanken dukker stadig opp, spesielt når undervisningen egentlig begynner klokken ni, mens professoren ikke kommer før klokken ti.

Men samtidig blir man tilpasset en kultur med et mer avslappet forhold til klokker og tid.

Ellers er lærer/elev-forholdet noe annerledes enn i Norge. Når man lurer på noe i skoletimen i Italia, rekker man opp hånden og sier "Professor, kan De forklare meg..."

 

 

Hvordan er en vanlig dag i Italia?

Opp kl 8, Italiensk espresso, undervisning fram til 1300, lunsj, undervisning fram til 1600-1800.

Sosialt samvær og middag, vin og kvelds!

 

Hvordan er studiemiljøet der?

Alle kjenner alle, og mye matsnakk, ettersom det bare er 400 studenter, og bare matlinjer!

 

Hvordan var søknadsprosessen?

Enkel og grei. Mye forklart på Ansa.no

 

Fortell litt om studiet og undervisningen?

Lærer alt om mat, borsett fra matlaging. Dvs fag som biologi, kjemi, historie, filosofi, økonomi, marketing, vinsmaking, osv.

I tillegg reiser vi veldig mye rundt, og 40% av all undervisning foregår på studiereiser, hvor vi reiser i land som Kenya, Kina, Albania, Cuba, Danmark, eller andre regioner innad i Italia.


 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Spiser god mat, og drikker god vin!

 

Hvordan er leieprisene der?

Meget OK - 2000 kr for 100 kvadratmeter, med elektrisitet og det hele.

Hvis du er heldig får du også en balkong med sol!

 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, har du evt. noen tips til nye studenter?

Ikke tenk, ikke spør mamma - bare dra!