Værsågod, middagen er servert! Og det er ikke hvilken som helst middag vi snakker om.

Dette er nemlig rekrutteringsmiddagen hvor innsatsen er høy, konkurransen er hard og dine muligheter til å imponere din potensielle arbeidsgiver er servert på et sølvfat.

Ikke mist sjansen: Ta med deg våre råd og sørg for at du får jobben du fortjener!

 

Spis det du får servert, uansett om maten er halvkokt, småsvidd eller på annen måte ikke helt perfekt.

Hvis du blir oppfattet som å være kresen på maten, vil kanskje personalsjefen anta at du kan være kresen på andre felter for eksempel på arbeidsoppgaver, teamdeltakere eller arbeidsmengden jobben krever.

Under rekrutteringsmiddagen ønsker du ikke å bli oppfattet som lite fleksibel eller uvillig til å ”følge gruppen” om nødvendig.

 

Kelneren serverer deg feil rett. Gi vedkommende et hint, men gjør det diskret.

Selv om mange tror at dette er en glimrende anledning til å vise at du er en handlingens mann (eller kvinne), du er på en restaurant så gjør det med stil og vis respekt.

Øyekontakt og et nikk med hodet gjør jobben.

 

Følg verten når du skal bestille alkohol.

Skjerm hånden når du klemmer limebåten over gin tonic’en. Drikk øl fra et glass, ikke flaska. Når det er på tide å bevege seg til middagsbordet, la cocktailen stå igjen i baren.

Når dere har kommet på plass rundt middagsbordet, drikk det samme som verten drikker til retten.

Unngå å tømme vinglasset helt under middagen og unngå å fylle på glasset ditt selv, la kelneren gjøre det.


 

Ikke bruk brødet til å sveipe opp de siste restene fra tallerkenen.

Ja, det smaker godt og dere er sikkert på en av byens beste restauranter, men prøv å holde deg unna de verste uvanene (som er ok på hybelen, men ikke her).

Og til slutt, når du bestiller, prøv å unngå å bestille suppe, spaghetti, hummer, ribbe eller andre retter som kan føre til en uheldig fremtreden.

Lykke til og god middag!