Navn: Nina Bansal 

Alder: 23

Studiested: Høgskolen i Oslo

Utdanning: Lærerutdanning

AKTUELL SOM: Er norgemester i den stadig voksende sporten Taekwondo, og lærerstudent ved Høgskolen i Oslo.

 

Fortell litt om bakgrunnen din

Jeg driver med den koreanske kampsporten, Taekwondo, som jeg startet med da jeg var 16. Dette gjør jeg ved siden av fulltidsstudier som lærer ved Høgskolen i Oslo. Taekwondo har to grener man kan konkurrere i, kamp og mønster. Direkte oversatt betyr Taekwondo fot-hånd-kunst. I Taekwondo brukes det mest spark kontra Karate hvor armene er mer i fokus.

Jeg valgte å satse på mønster og har vært aktiv konkurranseutøver siden 2004. På verdensbasis er Taekwondo en stor kampsport og den begynner å bli større i Norge også. Vi blir stadig fler utøvere som satser og gjør det bra internasjonalt.

 

Hvilke utfordringer byr det på å kombinere studiehverdagen med livet som toppidrettsutøver?

Treningen tar mye tid og da er det ikke alltid like lett å kombinere det med studiene. NM og nordisk mesterskap er to stevner som ligger tett opp mot eksamen og da kan oppkjøringen til stevnene være en veldig tøff periode.


Det at man må være tilstede 80 % av undervisningen for å gå opp til eksamen kan være utfordrende. Det er ofte man må på treninger som kræsjer med forelesningene, men til nå har alt løst seg veldig bra og det satser jeg på at det vil fortsette å gjøre. Selv om det kan være utfordrende å kombinere studier og trening så må jeg legge til at treningen gir meg et enormt overskudd som jeg aldri kunne ha vært foruten. 

Har ditt syn på det å studere forandret seg siden du merket at Taekwondo treningen begynte å gi resultater?

I og for seg ikke. Jeg har i hvert fall erfart at man må være selektiv når det gjelder lesing. Hadde jeg lest hver eneste setning i hver bok på pensumlisten hadde jeg blitt utbrent. Men det betyr ikke at jeg ligger på latsiden. I Taekwondo er disiplin veldig viktig og det har jeg tatt med meg videre når det gjelder studiene.  Gode resultater har også vært en bekreftelse på at alt er mulig om man virkelig vil; i 2008 kom jeg på 6.plass i Nordisk mesterskap, mens i 2009 kom jeg på 1.

LES OGSÅ: Benjamin Kvaale er ukas student - stand-up og parodimaker


Og den positive opplevelsen har jeg selvfølgelig tatt med videre til studiene også.

 

Hvilke likhetstrekk (hvis noen) mener du det er mellom å trene Taekwondo og studere?

Du må ha selvdisiplin og sørge selv for å oppnå gode resultater. Kunnskap er ikke noe som daler ned fra himmelen og slik er det med gode resultater i konkurranser også. Du blir ikke nr. 1 av å ha et sterkt ønske om det. Du må være fokusert,  jobbe knallhardt og ta saken i egne hender.

 

Hvordan vil du beskrive deg selv som person overfor de som ikke kjenner deg?

Jeg er veldig utadvent, energisk og stort sett glad. Hvis man ikke kjenner meg kan jeg lett oppfattes som sjenert, men jeg er veldig utadvent med venner. Det hender jeg blir litt sjenert når jeg får mye skryt.

LES OGSÅ: Student på Stortinget

 

Hva synes du er det beste med å studere?

Å få faglig påfyll, utfordre seg selv og kjenne at man bruker hjernen. Det skal sies at det er ganske deilig å slappe av i kantinen med gode venner også, det er en fin bonus.

 

Og det verste?

Det er litt A4 noen ganger. Enkelte forelesere gir ikke rom for fleksibilitet og de ulike fagseksjonene er ikke flinke nok til å kommunisere med hverandre. Det hender litt for ofte at frister for innleveringer og ekskursjoner havner på samme dag, det er ikke så bra.


 

Hva gjør du i fritiden din?

Det meste av tiden går selvfølgelig til å trene Taekwondo. Ved siden av Taekwondo driver jeg med musikk også. Jeg har drevet med musikk siden jeg var liten og spiller et instrument som heter sitar. Enten finner du meg på trening eller hjemme i stuen hvor jeg øver. Ellers er jeg glad i å være med gode venner også.

LES OGSÅ: Barn oss imellom jobber for tverrfaglig samarbeid

 

Hvilke forventninger har du til ditt neste semester? Og hva er målet med utdannelsen din?

Jeg tror og vet at det blir et hardt semester da dette er siste året mitt på studiet. Nå gjelder det å gi jernet og det er alltid tøft. Målet mitt er å bli en god lærer hvor jeg får bidratt til å hjelpe elever, se dem blomstre, og ikke minst at jeg også sitter igjen med en følelse av at jeg har mestret og fått til noe.

 

Hvor pleier du å dra ut på byen?

Vel, i og med at jeg driver med idrett på høyt nivå så betyr det ofte at jeg har landslagssamlinger i helgene og da må man opp tidlig. Så det blir dessverre ikke byturer på meg så veldig ofte. Jeg har ingen favorittsteder, men synes Grünerløkka er et hyggelig sted å være med venner når jeg omsider kommer meg ut. Generelt synes jeg egentlig utelivet i Oslo er veldig labert sammenlignet med andre byer.

LES OGSÅ: Elise er ny leder av Pedagogstudentene


Hjemmefester bør det bli flere av.

 

Du får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du, og hvorfor?

Dette var vanskelig!

Det måtte ha blitt Nelson Mandela fordi han er rik på erfaringer og har gjennomgått mange utfordringer som alle har noe å lære av.
Michael Jackson fordi han var en person som som virkelig la sjelen sin i alt han fremførte og det er helt fantastisk å jobbe med mennesker som byr på seg selv.

Det hadde sikkert ikke vært dumt å ha statsministeren på kollokviegruppen heller. Hadde vært moro å se hvordan han egentlig er å samarbeide med.