(StudentTorget.no):

Trenger du inspirasjon til hva du skal lage til middag? Her har du sju deilige retter du kan lage. 

Tacosuppe

Nok til to personer

 

Dette trenger du: 

400 gr kjøttdeig

1 pose taco spicemix

1 boks tomatbønner

1 boks hermetiske tomater

2 ss tomatpuré

1 løk

½ chili

2 fedd hvitløk 

Nachos

Revet ost 

Rømme

 

Slik gjør du: 

1. Stek først løk, hvitløk og chili. Deretter steker du kjøttdeigen brun.

2. Tilsett spicemix og vann etter anvisnig på pakken. Tilsett tomatpuré og hermetiske tomater. La koke i 30 minutter.

3. Tilsett tomatbønnene og kok i ytterligere fem minutter. 

4. Server i dype skåler med revet ost, en klatt rømme og nachochips. 

 

Vegetarpai med spinat og fetaost

 


SPINATPAI: Prøv denne paien med spinat og fetaost. Smaker kjempegodt.

Foto: Matprat.no 

Nok til fire personer

 

Dette trenger du: 

60 gram smør

100 gram Cottage cheese 

2 dl hvetemel

1 pose fersk spinat (200 gram)


1 pk fetaost

2 egg

3 dl melk

Salt og pepper

Revet ost

Salat 

Oliven (kan sløyfes)

 

Slik gjør du: 

1. Smuldre smør og mel. Tilsett deretter Cottage cheese. Når dette har blitt til en fast deig pakker du plastfolie rundt og setter den i kjøleskapet i en halv time.

2. Mens deigen hviler setter du på ovnen på 225 grader. Deretter kan du gjøre klart fyllet. Spinaten bør forvelles i noen minutter. Deretter hakker du den i små biter. Skjær fetaost i terninger. 

3. Paideigen skal forstekes i 10 minutter. Klem den på plass i formen, deretter prikker du deigen med en gaffel slik at den ikke blåser seg opp under steking. 

4. Når paideigen er ferdig med forstekingen legger du på fyllet. Start med spinaten, deretter fetaost. Topp med melke- og eggeblandingen samt revet ost og oliven. 

5. La steke i cirka 40 minutter. Server med salat. 

LES OGSÅ: Ratatouille, linsesuppe, urtepannekaker og pariserpizza

 

Hjemmelaget fiskegrateng med bakte poteter 

Nok til fire personer 

 

Dette trenger du: 

6-8 store poteter 

3 torskefileter

3 ss smør


4 ss hvetemel 

 


FISKEGRATENG: Det tar ikke noe lengre tid å lage fiskegrateng selv enn å  varme opp den du kjøper dypfryste du kjøper i butikken. 

Foto: Godfisk.no

4 dl melk

2 dl kokt makaroni

2 egg

Salt og pepper 

Revet ost. 

Smør 

Rømme

Råkost 

 

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 250 grader. Vask potetene, skjær små kryss på hver potet slik at de ikke sprekker, legg de i en ildfast form. Potetene skal bakes i en halvtime før fiskegratengen settes inn. Før gratengen settes inn må du redusere varmen ned til 200 grader. Potetene skal stå i ovnen i cirka en time før de er ferdig. 

2. Kok makaroni.

3. Lag hvit saus. Smelt smør, rør inn hvetemel. Spe med melk og kok opp. Tilsett salt og pepper. Tilsett torskefileter som er skjært i passende biter (ikke for små). La koke i noen minutter. Tilsett kokt makaroni og eggeplommene. 

4. Stivpisk eggehvitene og bland de inn i fiskeblandingen rett før den skal inn i ovnen. Hell i en ildfast form. La steke i cirka 30 minutter. 


5. Server med poteter med smør, salt og rømme i tillegg til råkost. 

LES OGSÅ: Studentkokeboka: Pølsefocaccia, asiatisk gryterett og karrikoteletter

 

Pasta med laks og soltørkede tomater i kremet saus

Nok til to personer

 

Dette trenger du: 

Spaghetti

 


PASTA: Denne pastaretten med laks og soltørket tomat er absolutt verdt å prøve. 

Foto: Matprat.no

2 laksefileter

1 dl matfløte

5-6 soltørkede tomater i biter 

1 liten rødløk

Salt og pepper

 

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 200 grader. Legg laksen i en ildfast form, krydre med salt og pepper og la den steke i ovnen i 10-12 minutter.

2. Kok pasta etter anvisning på pakken.

3. Fres løken i en panne til den blir blank. Tilsett fløten og soltørkede tomater. La det stå å putre i noen minutter. Smak til med salt og pepper. 

4. Når pastaen er ferdig blander du sausen inn. Skjær laksen i terninger og legg over.

LES OGSÅ: Ratatouille, tomatgryte, linsesuppe, tikka lasagne, urtepannekaker og pariserpizza

 

Blomkål med hvit saus, bacon og poteter

Nå finner du norsk blomkål i butikken. Det smaker kjempegodt!

Nok til 2 personer

 

Dette trenger du: 

6-8 poteter

1 blomkålhode

1 pk bacon

2 ss smør


3 ss hvetemel

3 dl melk 

 

Slik gjør du: 

1. Kok poteter

2. Kok opp vann til blomkålhodet og del det opp i buketter.

3. Lag hvit saus: Smelt smør, rør inn mel og spe med melk. La koke i 5 minutter. Tilsett salt og pepper

4. Stek bacon. Legg bukettene på en tallerken sammen med poteter. Hell hvit saus over og strø over baconbiter. 

LES OGSÅ: Lasagne, arme riddere med speilegg, middagsvafler, meksikansk suppe, pasta formaggio, spinatsalat

 

Pannekaker med blåbær

Hva med å ta deg en tur ut i skogen for å plukke blåbær? Det er sesong for det nå. I tillegg smaker nyrørt blåbærsyltetøy kjempegodt både med og uten pannekaker. 

Nok til fire personer

 

Dette trenger du: 

4 egg 

 


PANNEKAKER: Nå er det sesong for å plukke blåbær, så da passer det perfekt med pannekaker og nyrørt blåbærsyltetøy. 

Foto: Matprat.no

1 ss sukker

½ dl hvetemel

½ dl sammalt hvete, fin 

5 dl melk 

 

Slik gjør du: 

1. Bland egg, sukker, mel og melk til en tynn og klumpfri røre. La røren stå å svelle en halvtime før du steker pannekakene.

2. Stek pannekakene. Server med blåbærsyltetøy. 


 

Thaiwok

To porsjoner 

 

Dette trenger du: 

300 g renskåret svinekjøtt i strimler

1 løk 

1 ss olje 

2 ss rød karripasta 

1 boks kokosmelk 

 


THAIWOK: Ukas asiainspirerte rett er utrolig god.  

Foto: Matprat.no

2  gulrøtter i strimler 

1 boks babymais

1 paprika i strimler

saft og skall av en halv lime 

1 ss soyasaus 

1 ts sukker

 

Slik gjør du: 

1. Fres løk og hvitløk i olje til det er blankt. Tilsett karripasta og stek videre i 1-2 minutter. Tilsett kokosmelk, og småkok i 10 minutter.

2. Tilsett gulrøtter og babymais, og småkok i 5 minutter.

3. Stek kjøtt i olje på sterk varme. Ha i paprika, limesaft og -skall, sukker, soyasaus og kjøttet i gryta. La det koke i 1 minutt til sukkeret har løst seg opp.

Server retten med ris eller nudler.