(StudentTorget.no):

Sommeren er i full gang de fleste steder i landet, og hva er vel ikke bedre enn å slukke tørsten med et par gode sommerdrinker? Vi gir deg oppskriftene på fire av årets mest spennende drinker.

 

Bakgården Bar i Kristiansand er kjent for sine gode og spennende drinker, og deler gjerne noen av dem med oss: 

 

LES OGSÅ: Seks gode grunner til å drikke øl

 

Combibo

Dette trenger du: 

 

 
  • 3cl Bacardi Limón
  • 3cl DeKuyper Sour Rhubarb
  • 3cl Pasjonsfruktpuré
  • 3ts melis
  • Toppes med lettpisket kremfløte

 

Fremgangsmåte:

  • Alle ingrediensene er ikke like enkle å få tak i, men spør på Vinmonopolet, de har som oftest greie på hvordan tilgangen er. 
  • Shake drinken med masse isbiter og sil ut i glasset.
  • Drinken har en fantastisk oransjefarge og lukter utrolig godt! Til slutt skal drinken toppes med ristet kremfløte. Trikset for å få kremfløten perfekt er å bruke litt hvitt sukker når du rister den i forkant. Serveres i et avkjølt cocktailglass.

 

LES OGSÅ: Martini - alle drinkers mor

 

Frisk-Is Daiquiri

 

Dette trenger du:

  • 1 kule Frisk-Is sorbet fra Hennig-Olsen
  • 4 cl Bacardi Superior Rum
  • 3 cl friskpresset limejuice
  • 2 ts melis
  • 1 cl jordbærsirup

 

Fremgangsmåte:

  • Til denne drinken trenger du en blender.
  • Ta en kule med Hennig-Olsen Frisk-Is sorbet i blenderen.
  • Fyll videre på med 4 cl Bacardi Superior Rum, 3 cl friskpresset limejuice og 2 ts melis. En dash med jordbærsirup gjør susen!
  • Bruk en håndfull isbiter i blenderen, om det blir for lite tar man bare litt mer. Fyldigheten er riktig når sugerøret kan stå i drinken uten å falle til sidene. Server i et avkjølt cocktailglass og bruk et revet appelsinskall som pynt (det gir fra seg mye god lukt).

 

 

 

Mango Daiquiri

Dette trenger du:

  • 1 kule mangosorbet
  • 4 cl Captain Morgan Spiced Rum
  • 3 cl friskpresset limejuice
  • 3 ts melis

 

Fremgangsmåte:

  • Til denne drinken trenger du en blender.
  • Ta en kule med mangosorbet i blenderen.
  • Fyll videre på med rom, friskpresset limejuice og melis. 
  • Bruk en håndfull isbiter i blenderen, om det blir for lite tar man bare litt mer. Fyldigheten er riktig når sugerøret kan stå i drinken uten å falle til sidene. Server i et avkjølt cocktailglass og bruk et revet appelsinskall som pynt (det gir fra seg mye god lukt).

 

Bakgården Bramble

Dette trenger du:

  • 2,5 cl Bombay Saphire Gin
  • 1,5 cl Chambord
  • Skogsbær
  • 2 cl friskpresset sitronjuice
  • 2 cl sukkerlake
  • 2 cl bringebærpuré

 

Fremgangsmåte:

  • Til denne drinken trenger man shaker og muddler (morter).
  • Bruk det du finner av bær! Som for eksempel bjørnebær, bringebær, rips, jordbær.
  • Knus alt sammen i en shaker med muddleren din. Ta oppi 2,5 cl Bombay Sapphire Gin og 1,5 cl Chambord. Bruk også bringebærpuré. Tilsett 2 cl friskpresset sitronjuice og 2 cl sukkerlake. Nå er det bare å fylle shakeren med isbiter og riste løs!
  • Server på knust is og bruk finsil for å ta vekk det meste av 
    fruktkjøttet. Pynt med friske bær og en myntekvast.

 

LES OGSÅ: Den ultimate bakrushjelperen