Hva gjør en Hovmester

Hovmester er en stillingsbetegnelse for en overordnet stilling innenfor serveringsbransjen og har sin arbeidsplass på restaurant, hotell eller andre serveringssteder. En hovmester har ansvaret for serveringen og er arbeidsleder for servitørene i en restaurant eller på et hotell. Hovmesteren har det overordnede ansvaret for at gjestene får den servicen de ønsker. Hovmesteren jobber i spisesalen i restaurant eller hotell.

Hovmesterens ansvar omfatter å sørge for å:
- Ta imot gjester og vise dem til plassene sine
- Se til at gjestene oppnår kontakt med servitør når de ønsker det
- Se til at gjestene får maten de har bestilt til rett tid
- Sette opp vaktlister og kontrollere oppgjørs- og regnskapsgrunnlag
- Planlegge menyer i samarbeid med kjøkkensjefen
- Hjelpe til med servering når det er nødvendig

Hovmestre må trives i et hektisk restaurantmiljø kunne yte god service til gjestene. Som leder må vedkommende skape ro i travle, stressituasjoner. Hovmesteren bør være en dyktig leder, utadvendt, kunne skape effektivitet blant personale, trivsel blant gjester og ha interesse for og innsikt i mat og vin. Hovmestre må kunne administrere seg selv og andre, lede en personalgruppe og ha evne til diplomati og problemløsning når det er påkrevd.


Utdanning / kompetansekrav - Hovmester

De fleste hovmestre har en utdannelse og fagbrev som servitør.

Studievalg.no - Relaterte studier til Hovmester


Jobbmuligheter - Hovmester

 

KarriereStart.no - Temaside Hovmester

KarriereStart.no - Stillingsannonser Hovmester

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Hovmester

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner