Hva gjør en Pølsemaker

Som pølsemaker jobber du i hovedsak med produksjon av alle typer pølser, kjøttpålegg, posteier, spekemat og andre produkter med kjøtt som råstoff.

I mindre håndverksbedrifter arbeider pølsemakeren også med å bearbeidede kjøttproduktene, deriblant tilskjæring og finstykking av kjøttråvarer. Pølsemakeren kan også arbeide i kjøttdisker, og en del av hverdagen innebærer da salg av kjøttvarer og med å gi tilberedningstips til kunder.

Pølsemakere kan mye om råstoffenes egenskaper og de ulike bearbeidingsprosessene.

I det daglige arbeidet jobber pølsemakeren med både håndverktøy og mer avanserte maskiner. 

Som pølsemaker må du være nøyaktig, og ha et bevisst forhold til produktivitet og økonomisk lønnsomhet.

Utdanning / kompetansekrav - Pølsemaker

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Pølsemaker

Jobbmuligheter - Pølsemaker

Som pølsemaker er du som oftest ansatt i industribedrifter, men også i mer håndverkspregede kjøttbedrifter eller i ferskvareavdelinger i butikk.

KarriereStart.no - Temaside Pølsemaker

KarriereStart.no - Stillingsannonser Pølsemaker

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Pølsemaker

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner