Hva gjør en Kjøttskjærer

Kjøttskjærerens arbeid begynner der slakteren har avsluttet sitt arbeid. Kjøttskjæreren skjærer ned skrotten til ferdige råvarer for videre produksjon eller salg, som fileter, biffer og andre kjøttstykker.

Vanlige arbeidsoppgaver for en kjøttskjærer:

  • ta imot, veie og kontrollere skrotter
  • nedskjæring av skrotter, og tilskjæring til fileter, biffer m.m
  • standardisering og kvalitetssjekk av råvarer
  • bruk og vedlikehold av maskiner og utstyr

Du arbeider for det meste manuelt, med kniven som ditt viktigste arbeidsredskap, men med god hjelp av automatisk løfte- og tilbringerutstyr.

For å kunne utføre jobben godt trenger du god fysikk og kunnskap om dyrets anatomi, råstoffenes egenskaper, sortering og skjæringsstandarder, stykningsbeskrivelse og analyser. Som kjøttskjærer må du være effektiv og nøyaktig for å ivareta kvalitet, hygiene og økonomi.

Utdanning / kompetansekrav - Kjøttskjærer

Studievalg.no - Relaterte studier til Kjøttskjærer

Jobbmuligheter - Kjøttskjærer

En kjøttskjærer arbeider i moderne nedskjæringsbedrifter med kontrollert klima. Det vanligste er å arbeide i en spesialisert bedrift, hvor du enten skjærer storfe, svin, lam eller fjærfe. Det finnes også mindre bedrifter hvor du gjerne deltar i flere deler av kjøttforedlingen.

KarriereStart.no - Temaside Kjøttskjærer

KarriereStart.no - Stillingsannonser Kjøttskjærer

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Kjøttskjærer

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner