Navn: Kjersti Wanggaard Nilsen
Alder:  24 år
Studerer: Ernæring ved Atlantis Medisinske Høgskole
Studiested: Oslo

Hvorfor valgte du å studere ernæring?
Jeg valgte ernæring fordi jeg er geniunt interessert i folkehelse, og ønsker å formidle gode verdier om ernæring og fysisk aktivitet på en enkel måte. Jeg har alltid vært interessert i fysisk aktivitet og ernæring og ønsket derfor å kunne jobbe med det som interesserer meg mest. Ernæring er et bredt emne og man kan jobbe med mange ulike grupper i samfunnet. Derfor er det en utdannelse som kan gi jobb i ulike arenaer ettersom interessen forandrer seg. Forebygging har blitt for lite prioritert hittil i helsevesenet og vi har mange spennende utfordringer i dette fagfeltet i tiden som kommer, så her ser jeg store muligheter for videre arbeid.
 
Fortell litt om studiet og undervisningen
De tre årene består av grunnleggende anatomi og fysiologi, sykdomslære grunnleggende fag om ernæring samt ernæring påbygning, helsekommunikasjon, statistikk og metode. Alle veldig spennende fag som bygger på hverandre. Vi har undervisning tre til fem dager i uken, hvor vi som oftest har forelesninger, men vi har også gruppearbeid, oppgaveskriving og praktisk undervisning. Foreleserne jeg har hatt har vært veldig gode, og mange spennende historier på lur. Dette siste året har vi i tillegg studentklinikk, hvor vi får prøve oss på å behandle reelle pasienter og ikke bare hverandre. Denne praktiske undervisningen har vært kjempespennende og gjort meg mye tryggere på min kunnskap. Ved slik praksis ser jeg at den kunnskapen vi lærer oss trengs i både det offentlige og private marked.
 
Hva er det beste med å studere ernæring?
Det beste med å studere ernæring er å kunne lære om et emne som interesserer meg, samtidig som jeg kan hjelpe andre med å forebygge livsstilsykdommer.  Det er også et veldig aktuelt tema som mange har meninger om. Det er godt og vite at jeg sitter på informasjon og kunnskap som er vitenskapelig dokumentert, samtidig som jeg har blitt utrolig ydmyk for at det kanskje ikke er én riktig vei å gå, men at individuell tilpasning er det aller viktigste.
 
Hva er mest utfordrende med å studere ernæring?
Ernæring er et krevende fag. Kroppen vår er kompleks, og påvirkes av ytre faktorer. Samtidig er det store individuelle forskjeller og ta hensyn til. Det krever derfor individuell tilpasning på alle plan. I tillegg er ernæringsforskningen ganske "ny" og vi blir aldri utlært. Det krever mye å henge med på all den nye forskningen som foregår, men det er samtidig veldig gøy og se at forskningen forbedrer seg og gir oss nye spennende oppdagelser for hver dag som går.
 
Fortell litt om skolen og studentmiljøet
Vi har vært så heldige at vi har flyttet inn i helt nye lokaler i Nydalen. Lokalene er derfor topp moderne,  og vi har også andre elever i nærheten, siden vi holder til i samme bygg som BI. Skolen ligger i etasjen over studentidretten og det er derfor kort vei til en treningsøkt om man ønsker det. Studentmiljøet er godt, vi har store klasser, men små nok til at alle finner noen de deler interesser med. Fadderuken er et høydepunkt hvor man blir godt kjent og legger til rette for videre vennskap på tvers av klassene.
 
Hva er drømmejobben?
Drømmejobben er nok og drive egen klinikk, med alle de utfordringene det bringer. Gjerne i samarbeid med andre deler av helsevesenet. Jeg har også en stor interesse for idrett, så en jobb innenfor toppidretten står høyt oppe på listen.
 
Har du noen tips til de som ønsker å studere ernæring?
For nye studenter så er det viktig at de er motivert for å lære seg faget. Holde seg oppdatert, samarbeide med andre elever og gjøre skolehverdagen så morsom som mulig. Engasjement i form av å arrangere sosiale arrangementer er viktig for å trives i en hektisk hverdag, så om man har litt stå-på vilje utenom det faglige også så vil jeg garantere de en utrolig fin studietid.
 
 

LES MER OM BACHELOR I ERNÆRING PÅ STUDIEVALG.NO