Hanna Benth, 2. års veterinærstudent 2014/2015

Hei! Mitt navn er Hanne Benth, og jeg studerer 2. året på veterinærmedisin i Wroclaw.

Helt siden jeg var 10 år, har drømmen vært å bli veterinær, og jeg har jobbet målrettet for dette.

Likevel, var jeg ikke sikker på hvor jeg ville ta utdanningen min, og siden jeg kommer fra Oslo hadde jeg lyst til å flytte et annet sted, og oppleve mer.

Jeg kom i kontakt med EEC på studiemesse når jeg gikk i 1 klasse på VGS, og ble veldig interessert i å studere i utlandet da. Etter et år på folkehøyskole, tok jeg igjen kontakt med EEC, og ble fikk god informasjon om studiet, og jeg valgte da å søke meg inn på veterinærstudiet her i Polen.

Opptaksprosessen var veldig ryddig, og vi ble hele tiden holdt oppdatert på hva som foregikk og hva vi måtte forberede oss til.

Jeg husker jeg var veldig nervøs når jeg møtte opp til intervjuet, men med både hyggelig velkomst fra EEC, vennlige og blide representanter fra skolen, og veldig god stemning mellom alle søkerne, gikk hele prosessen veldig greit.

Når vi fikk beskjed om at vi alle var kommet inn, var stemningen høy, og jeg visste da at dette var hvor jeg hadde lyst til å studere!

Det å flytte ned til Polen, uten å kjenne noen, annet enn å ha møtes en gang, til en veldig annerledes kultur og et nytt språk, var i starten veldig skummelt og annerledes.

Men allerede fra første dag vi kom, tok de eldre elevene seg oss «under vingene sine» og viste oss rundt i byen, hjalp oss å finne oss til rett, og inkluderte oss i det sosiale miljøet her nede.

Dette har de fortsatt med videre, og jeg vil si at en av de beste tingene med å studere her nede, er miljøet. Både innenfor klassen og med de andre trinnene, har vi laget et veldig nært forhold, både med de norske og de internasjonale i klassen.

Vi har også fått mer kontakt med de polske her nede, og har nå venner fra store deler av verden.

Studiet i seg selv, er lagt opp annerledes enn i Norge, både innenfor noen fag og strukturen.

Her i Polen, har vi mye prøver og fremføringer gjennom året, noe jeg syntes er veldig positivt, siden man da leser jevnt gjennom året, og ikke må ta skippertak på slutten. Vi får også testet kunnskapen vår, og vet hva vi må lese mer om.

Det er veldig mange flinke og engasjerte lærere på universitetet, som virkelig vil at vi skal gå ut som så gode veterinærer som mulig! Det hender selvfølgelig at det er ting vi ikke er fornøyd med, men dette tar vi opp med den ansvarlige for linjen vår, og de er veldig velvillige til å få innspill og jobber aktivt for å få studiet så bra som mulig.

Etter å ha tilbrakt 1,5 år her på veterinærstudiet i Wroclaw, er jeg så ufattelig glad for at jeg tok sjansen på å flytte ned hit, og jeg har ikke angret på valget.

Selv om det er et tøff studiet, og man innimellom blir sliten og frustrert, så er de aller fleste dagene positive, og jeg koser meg i denne flotte byen, med mange av mine beste venner, på et spennende studiet og jeg vil så absolutt anbefale å komme hit!

 

MIkkel Raaholt, 4. års veterinærstudent 2014/2015

Mitt navn er Mikkel Raaholt, jeg er 24 år og kommer fra Larvik. Jeg har nettopp begynt på 4. året på veterinærstudiet i Wroclaw.

Grunnen til at jeg havnet i Wroclaw, er ganske tilfeldig. Jeg visste at jeg aldri ville klare karakternivået på veterinær i Norge, så jeg var hele tiden bevisst på at utlandet lå i min fremtid.

Da jeg var på utdanningsmesse i Lillestrøm i 2008, møtte jeg på selveste vice-dean på skolen her. Han fortalte meg litt om studiet her, og siden den gang har jeg vært sikker på at denne skolen var noe å satse på.

Da vi flyttet ned til Wroclaw, ble vi alle innlosjert i en studentblokk, der vi skulle bo.

I etterkant har de fleste funnet seg egne leiligheter, inkludert megselv. Å bo i Polen er BILLIG!

Studiet i seg selv er krevende, skal du bli en dyktig veterinær, må du ha MYE kunnskap. Det er ikke akkurat et vanskelig studie, men det er utrolig mye kunnskap som må inn. Så det er tidkrevende, og du skal ikke se bort ifra å måtte ta noen sene kvelder med boka.

Noen av fagene kan virke litt tørre, mens andre kan være mye mer spennende og man kan gjøre litt mer praktiske ting. For eksempel, har man anatomi, der man ser mye inne i dyrene, eller klinisk diagnostikk, der vi jobber mye med dyr som hest, ku, sau, hund og katt.

Det at lærerne snakker engelsk, er ingen stor utfordring. Det er litt uvant i starten, men man vender seg fort til å ha timer på engelsk.

Klassen vår består av nesten bare norske studenter og ei fra Tyskland. «English Division» på universitetet er, med andre ord, mye preget av det norske. Vi har skapt et lite norskt miljø på skolen, og med ANSA Wroclaw, arrangerer vi mye fritidsaktiviteter for å koble av fra all jobbingen i blant.

Våren/høsten 2011, startet jeg et Ansa lokallag, for at vi nordmenn skulle kunne få støtte til fritidsaktiviteter og hyggelige sammenkomster i Wroclaw. Vi arrangerer for eksempel julebord og 17. mai feiring. Så selv om du befinner deg i et land langt borte, så er ikke all den norske kulturen svinnet hen.

Wroclaw er en storby, og for meg var dette en del å ta innover meg. Det er mange mennesker rundt deg hele tiden, og støyen av trafikk er der.

Heldigvis er det nå sånn at man faktisk vender seg til alt.

Nå har jeg bodd her i 2 år, og føler meg veldig som hjemme allerede. Det er deilig å dra hjem til Norge, men Wroclaw er noe for seg selv.

Med storby, følger det med et utrolig bra uteliv, tilgjengelig kollektivtrafikk og alle slags fritidsaktiviteter. Det er parker å dra på joggetur i, det er go-kart bane som jeg er veldig glad i, laser-tag, klatrevegger, capoeira, tae kwon do, zoomba, hestesenter og mye mer. Her er alle muligheter åpne.

I Wroclaw er det blitt et utrolig bra studentmiljø, og det er ingenting å være redd for. Dette er morsomt, krevende og spennende. Alt-i-ett.

 

Benedicte Helljesen, 5. års veterinærstudent 2014/2015

Mitt navn er Benedicte Helljesen, jeg er 23 år, kommer fra Arendal, og går nå femte året på veterinærstudiet i Wroclaw.

Jeg har alltid vært sikker på at veterinær er det jeg virkelig har lyst til å bli, men ikke alltid visst at det faktisk var det jeg kom til å bli.

Muligheten til å studere i utlandet har alltid tiltrukket meg, og jeg har tidligere vært i kontakt med flere tilbydere av utenlandsstudier.

Høsten 2009 stakk jeg innom EEC ved Ellen Bergene og hadde en lengre samtale om studiemulighetene hun representerer i Polen. Det er jeg glad jeg gjorde!

Etter den samtalen var jeg helt sikker på at det var til Wroclaw i Polen jeg ville.

Høsten 2010, ankom jeg Wroclaw med mine 8 nye medstudenter. Vi ble tatt godt imot av skolen, som siden første dag har vist stor interesse for at vi skal ha det bra. I løpet av de første dagene fikk vi omvisning på hele fakultetet, hvor vi fikk møte noen av våre kommende professorer, spise lunsj med dekan og guidet bytur.

Studietiden i Wroclaw har vært en fantastisk tid, så langt.

Det skal sies at det er et krevende studium og at dagene ofte blir lange, men i kontrast til tidligere skolegang, er fagene relatert til det yrket man vil ha, så det er givende på en annen måte en før.

Den faglige kompetansen på skolen oppfattes også som svært høy, og flere av våre forelesere er professorer som virkelig brenner for sitt fagfelt. Dette gjør at kunnskapen er oppdatert og aktuell.

Ved siden av skolen, er vi studenter flinke til å koble av med aktiviteter og sosiale samlinger av forskjellig slag.

Skolen tilbyr et ok treningsstudio gratis, samt et flott svømmeanlegg man kan benytte seg av for en billig penge.

Vi nordmenn har også opprettet et ANSA-styre i byen, og planlegger å arrangere mye felles moro i tiden som kommer.

Byen Wroclaw tilbyr ellers det man måtte ønske seg av kultur, uteliv eller annet.

Med sine ca. 150 000 studenter er dette virkelig en levende by!

Så om du vurdere å studere veterinærmedisin i utlandet, kan jeg anbefale Wroclaw på det varmeste.

Det å søke igjennom EEC var en god opplevelse fra første kontakt. Selskapet innehar stor veiledningskompetanse, som gir en veldig trygghet. De er der også i ettertid, om det skulle være noe, og man blir tatt vare på som enkeltperson.

Vi er nå en liten, men god gjeng etablerte internasjonale studenter, som gleder oss til å ta imot nye venner og medstudenter.

Velkommen!

 

Siri Ag, 5. års veterinærstudent Wroclaw, 2014/2015

Hei. Mitt navn er Siri Ag og jeg studerer på 5. året på veterinærstudiet for skoleåret 2014/2015.

Helt siden arbeidsuka på den lokale veterinærklinikken i 9. klasse, har jeg hatt et stort ønske om å bli veterinær og jobbe med dyr.

Etter tre år med hardt arbeid på videregående skole, og ett år på privatskole i Tromsø, var jeg klar for å realisere min store drøm, og jeg begynte å se på alternative studiesteder - både innenlands og utenlands.

Jeg innså bare mer og mer, at jeg aldri i mitt liv har stått overfor et så vanskelig valg, med så mange muligheter, og følte at verden hadde så mye å tilby - hva skulle jeg velge?

På grunn av et tidligere utenlandsopphold i USA på videregående, landet valget på Polen gjennom EEC - rett og slett fordi selskapet fremsto som en veldig seriøs og troverdig representant, som ønsket å yte sitt beste for søkere.

Det viste seg at jeg hadde rett - opptaksprosessen var så nøye gjennomført, fra begynnelse til slutt, og jeg var veldig overrasket.

Med polske representanter fra Universitetet i Wroclaw til stede på intervjuet, i tillegg til selskapets representanter, skapte de store forventinger til studiebyen.

Vi som ble tatt opp for høsten har knyttet veldig tette bånd, i tillegg til at vi har blitt kjent med mange flotte og hyggelige mennesker, både nasjonale og internasjonale.

Wroclaw er en internasjonal by som kan tilby det meste en student kan ønske seg, alt fra bra og billig kulturliv, moderne og historiske bygninger, grønne parker, godt utvalg av spise- og uteplasser og mye annet.

Universitetet og studiet svarte også til de store forventningene vi hadde. Studiet krever at man er forberedet til forelesning og har gode rutiner på lesingen, men kvaliteten på professorer og forelsere er meget bra.

Er man motivert og åpen for nye utfordringer, har man alt som trenges for å fullføre studiet.

Et utenlandsopphold gir ballast videre i livet, i tillegg til at det gir tilleggskompetanse som er svært etterspurt i det norske markedet: Internasjonal erfaring.

Med god internasjonal kompetanse og kulturforståelse, sitter man med nøkkelen som gir mulighet til å åpne alle verdens dører - om man bare tør!